learnifier-pencil.png
Inspiration / 

Fremtidens onboarding: 5 strategier

Finn ut hvordan du kan fornye onboardingprosessen for å møte fremtidens arbeidsmarked med disse fem strategiene! Med stadig skiftende krav og forventninger i arbeidsmarkedet, er det viktigere enn noensinne å tilpasse og forbedre onboardingprosessen for nye ansatte. Her er fem strategier som vil hjelpe deg å holde deg foran kurven og sikre at dine nye medarbeidere får en best mulig start:

Skape en innbydende digital arbeidsplass
På den digitale arbeidsplassen er førsteinntrykket viktig. Skap en innbydende og funksjonell digital arbeidsplass ved å tilby en tydelig og intuitiv brukeropplevelse fra dag én. Sørg for at nyansatte har tilgang til alle nødvendige verktøy og ressurser, og introduser dem til selskapets kultur og verdier gjennom interaktive velkomstpakker. 

Implementer gamification for økt engasjement
Gamification er en effektiv måte å gjøre onboarding-prosessen mer engasjerende på. Ved å legge til spillelementer som poeng, merker og ledertavler kan du skape en mer dynamisk og interaktiv læringsopplevelse. Dette kan bidra til å motivere nyansatte ved å sette klare mål og gi umiddelbar tilbakemelding på prestasjonene deres.

Bruk data og AI for personlig onboarding
Teknologien har muliggjort en mer personlig onboarding-opplevelse gjennom bruk av dataanalyse og kunstig intelligens (AI). Ved å samle inn og analysere data om de ansattes lærings- og tilpasningsprosess kan bedrifter skreddersy onboardingprogrammet slik at det passer den enkeltes behov og evner.

Utvikle en kultur for kontinuerlig læring
Onboarding tar ikke slutt etter de første ukene i en ny jobb. En kultur for kontinuerlig læring sikrer at de ansatte hele tiden utvikler seg og holder seg oppdatert på de nyeste trendene og teknologiene. Skap et miljø der det oppmuntres til læring gjennom regelmessig opplæring, workshops og muligheter for faglig utvikling.

Forsterk lagånden med virtuelle sosiale aktiviteter
Å bygge lagånd og bedriftskultur kan være en utfordring i et digitalt miljø. Virtuelle sosiale aktiviteter som digitale kaffepauser og felles opplæringsøkter kan bidra til å overvinne dette. Dette gir nyansatte muligheten til å bli kjent med kollegene sine i et mer avslappet miljø og bygge sterkere relasjoner innad i teamet.

Les mer om onboarding her.

onboarding-guide.png

KNAPP_download_the_guide

 

Ester Andersson
Ester Andersson